
ISI که مخفف نام Institute for Scientific Information است، نام موسسهای است که در زمینهی علمسنجی و انتشارات علمی فعالیت میکند. این موسسه با مطالعهی مقالات علمی در موضوعات گوناگون، وظیفهی اعتبارسنجی، فهرست بندی و انتشار امتیازات علمی آنها را نیز بر عهده دارد. در ادامه در معرفی این موسسه با آقای مهندس همراه باشید
ISI یا موسسه اطلاعات علمی، در سال ۱۹۶۰ بدست یوجین گارفیلد (Eugene Garfield) تاسیس شد. این موسسه در حال حاضر به عنوان زیرمجموعهای از بنیاد تامسون رویترز فعالیت میکند. یکی از امکانات مهمی که موسسه اطلاعات علمی به محققان ارائه میدهد، پایگاه دادهی این موسسه است. علاوه بر آن، این موسسه به بررسی و آنالیز ارجاعدهی مقالات نیز میپردازد و نتایج آن را منتشر میکند.
پایگاه داده ISI به محققان این امکان را میدهد که مقالاتی با بیشترین تعداد ارجاعات و مقالات ارجاعدهنده را به راحتی را پیدا کنند. علاوه بر آن، این موسسه تاثیر علمی و آکادمیک مقالات را نیز بررسی میکند و با معرفی آنها، این تاثیر را افزایش میدهد. تاثیر isi در اعتبار مقالات به قدری است که برخی آمارها حاکی از آن است که منتشر شدن یک مقاله در پایگاه دادهی ISI میتواند ارجاعات به آن را تا دو برابر بیشتر کند.
موسسه اطلاعات علمی، آمارهای سالانهی ارجاع ژورنال را نیز منتشر میکند که در آن فاکتوری به نام فاکتور تاثیر یا Impact Factor هر ژورنال را بررسی میکند. از دیگر پایگاههای دادهی مفید isi نیز میتوان به بخش محققان با بیشترین تعداد ارجاع اشاره کرد که نوعی فهرستبندی محققان برتر است. لیست محققان برتر یا Highly Cited Researchers بدین صورت آماده میشود که محققانی با بیشترین ارجاع مقاله به مقالات آنها در ۱۰ سال گذشته در ۲۱ موضوع مورد بررسی isi، در این لیست قرار میگیرند.
دانشجویان و خصوصا دانشجویان رشتههای مهندسی مانند مهندسی مکانیک، مانند اکثر محققان اعتبار زیادی برای موسسهی اطلاعات علمی قائل هستند و تلاش میکنند مقالات خود را در این موسسه به ثبت برسانند و یا در ژورنالهایی که مقالات isi منتشر میکنند، مقاله خود را ثبت کنند. این مطلب شروعی از بخش ژورنال وبسایت انجینیک بود و تلاش میشود در ادامهی این مطالب، برترین ژورنالهای منتشر کنندهی مقالات علمی نیز معرفی و بررسی شوند.