
آهنربای دائمی یکی از قطعاتی است که در تولید تجهیزات مختلف به کار میرود. این قطعه به روشهای مختلف تولید میشود و به تازگی روشی با استفاده از پرینت سه بعدی برای تولید آن ابداع شده است. در ادامه با آقای مهندس همراه باشید:
دانشمندان موسسهی تحقیقاتی DOE به تازگی توانستهاند با استفاده از فناوری پرینت سه بعدی، و ماشین ساخت و تولید BAAM، یک آهنربای دائمی یکپارچه از جنس نئودیمیم-آهن-برن NdFeB بسازند. محصول این پروژهی تحقیقاتی خواص مکانیکی، آهنربایی و مشخصات میکروساختاری بهتری نسبت به آهنربای دائمی معمولی که با روش سنتی تزریق مذاب ساخته میشوند، داشته است.
پروژهی تولید این آهنربای دائمی متشکل از مراحل مختلف بوده است. در ابتدا، پلتهای کامپوزیتی آهنربایی متشکل از ۶۵ درصد NdFeB و ۳۵ درصد پلیآمید، توسط شرکت Magnetic Applications ساخته شدند. سپس این پلتها ذوب شده و پس از مخلوط شدن، به صورت لایه به لایه اکسترود شدند.
روش جدید بر خلاف روشهای سنتی که ۳۰ تا ۵۰ درصد هدر رفت مواد اولیه دارند، هدر رفت نزدیک به صفر دارد. آهنربای دائمی تولید شده از این مواد و روش جدید نیز میتواند در تجهیزاتی مانند هارد درایوها، هدفونها، فناوریهای انرژی پاک و ماشینهای الکتریکی استفاده شود.
در ادامهی تحقیقات این پروژه نیز، دانشمندان تلاش میکنند تا از همین روش برای تولید آهنرباهای غیر منسجم (anisotropic) و یا جهتدار استفاده کنند. این آهنرباها از مدلهای منسجم قوی تر خواهند بود. علاوه بر آن، بررسی مراحل تولید، دمای تولید و مشخصات مکانیکی محصول نیز، از برنامههای آتی طراحان این پروژه است.
به هر حال، این پروژهی تحقیقاتی، میتواند دورانی تازه در مهندسی مواد و تولید مواد آهنربایی شروع کند. دورانی که تولید آهنرباهای قوی با اشکال هر چند پیچیده در آن آسان خواهد بود.