
آهنگری دورانی یک فرآیند شکل دهی حجمی تدریجی است که در اوایل قرن بیستم میلادی توسعه یافته و تفاوت کلی آن با سایر فرآیندهای آهنگری، شکل خاص قالب بالا و حرکت آن است. قالب بالا به شکل مخروط با زاویه اندک (معمولا ۲ الی ۱۰ درجه) ساخته شده که به علت کاهش سطح تماس قالب بالا با قطعه در هر لحظه (شکل ۱)، نیروی شکل دهی آن بین 1/5 تا 1/10 هر نیروی آهنگری متداول است. از این فرآیند برای ساخت قطعات صنعتی با جنس ها و شکل های مختلف استفاده می شود.
برای آن که بتوان قطعات متفاوت و پیچیده را با استفاده از فرآیند آهنگری دورانی شکل داد، لازم است که ابزار شکل دهی بتواند حرکات مختلف و پیچیده ای را انجام دهد. ماشین های رایج مورد استفاده در این فرآیند، معمولا دارای حرکت دورانی و حرکت خطی (تغذیه) مجزا می باشند، بدین صورت که حرکت دورانی توسط سازوکار خارج از مرکز و حرکت تغذیه با یک عملگر خطی انجام می شود و با تغییر شاخص های خروج از مرکزیت و حرکت خطی قالب، الگوهای حرکتی ایجاد می گردد.
آهنگری دورانی در ماشین ابزار هگزاپاد
مقدمه امکان سنجی پیاده سازی آهنگری دورانی در ماشین ابزار هگزاپاد
این ماشین ها دارای محدودیت تولید مسیر حرکت قالب برای قطعات با پیچیدگی بالا است، از این رو رسیدن به یک الگوی خاص که مطابق با قطعه باشد میسر نیست. در عین حال سازوکار هگزاپاد با شش درجه آزادی، امکان آهنگری دورانی قطعات پیچیده را فراهم می سازد. هگزاپاد یک ربات موازی براساس سکوی استوارت است که تمامی حرکات شکل دهی (حرکت دورانی و حرکت تغذیه) را بر عهده دارد. این دستگاه با استفاده از سینماتیک معکوس و داشتن شش درجه آزادی در فضا، قادر به تولید الگوهای حرکتی مختلف برای قطعات گوناگون و پیچیده است آهنگری دورانی ساز و کارهای موازی، آن دسته از سازه هایی می باشند که شامل تعدادی پایه با اتصال موازی بوده و ارتباط دو میز توسط این پایه ها برقرار می گردد.
از پرکاربردترین نوع این سازوکارها، هگزاپادهایی می باشند که در آن از شش پایه استفاده شده است که به صورت مفاصل کشویی در هم حرکت کرده و تغییر طول میدهند (عملگرهای خطی). این نوع هگزاپاد از یک میز متحرک، شش محرکه (بازو)، میز ثابت و مفاصل یونیورسال و کروی تشکیل شده است؛ به صورتی که میز متحرک توسط شش مفصل کروی به محرکه های ربات متصل می شود. این میز دارای شش درجه آزادی شامل سه درجه آزادی طولی و سه درجه آزادی زاویه ای در فضاست. از میز متحرک در کاربردهای ماشین کاری و شکل دهی به عنوان میزی که قطعه کار روی آن بسته می شود، می توان استفاده کرد. به دلیل دارا بودن شش درجه آزادی حرکتی، هر الگو و سطح پیچیده فضایی را با در نظر گرفتن محدودیت های فیزیکی می توان پیمود.
از دست ندهید…

نمونه پروژه های آماده

پروژه طراحی خودرو در کتیا
مدلسازی خودروی McLAREN 675 LT 2016 در نرم افزار کتیا
5,000 تومان جزئیات / خرید
پروژه طراحی هواپیما در کتیا
مدلسازی هواپیمای جنگنده S-37 در نرم افزار کتیا
5,000 تومان جزئیات / خرید
پروژه طراحی بالابر در سالیدورک
مدل سازی بالابر خودرو در نرم افزار سالیدورک
5,000 تومان جزئیات / خرید