
زمانی که در کتیا قطعات خود را طراحی کرده ایم در اکثر مواقع نیاز به مونتاژ کردن قطعات یا بطور عامیانه سرهم کردن قطعات داریم. به همین منظور محیطی در کتیا وجود دارد به نام assembly design که این امکان را به ما میدهد تا قطعات خود را به راحت ترین نحو مونتاژ کنیم. در ادامه مطلب با آقای مهندس همراه باشید.
مراحل مونتاژ کردن قطعات
برای مونتاژ کردن قطعات در اولین قدم باید تک تک قطعات خود را به طور مجزا طراحی کنیم و در مسیردلخاه در کامپیوتر خود ذخیره کنیم
در مرحله دوم قطعاتی که ذخیره کرده ایم را وارد محیط اسمبلی میکنیم و در انجا عملیات مونتاژ را انجام میدهیم.
برای وارد شدن به محیط assembly design از طریق منوی start >mechanical design > assembly design وارد محیط مربوطه میشویم.
بعد از وارد شدن به محیط با نوار ابزار های جدیدی روبرو میشویم که تخصصشان جا به جا کردن قطعات و مونتاژ انهاست که در ادامه به معرفی انها میپردازیم.
برای وارد کردن قطعات از ابزار existing component استفاده میکنیم ،بعد ازانتخاب این ابزار و کلیک بر روی product از نوار درختی پنجره ای باز میشود تا فایلی که save کرده بودیم را انتخاب کنیم،در اینجا به مسیری که قبلا قطعات خودرا ذخیره کرده بودید بروید و قطعات ذخیره شده را به محیط مربوطه فراخوانی کنید.
جابجا کردن قطعات
زمانی که قطعات را به این محیط وارد کردیم نیاز به جابجای انها داریم تا در جای مورد نظرمان قرار گیرند به همین منظور از ابزار manipulation استفاده میکنیم تا قطعات خود را جابجا کنیم. بعد از انتخاب این دستور پنجره ای باز میشود که میتوانیم جهت یا محور های که قرار است قطعه مان حول انها یا در راستای انها حرکت کند را انتخاب کنیم ، بطوری که بعد از انتخاب یکی از جهت ها، با موس بر روی قطعه کلیک کرده و قطعه خود را جابجا میکنیم.
تثبیت کردن قطعات در جای خود
برای ثابت کردن قطعات در جای خود باید از از قید های استفاده کنیم تا قطعات مورد نظرمان را در جای خود تثبیت کنیم به همین منظور از نوار ابزار constraints استفاده میکنیم ،این نوار ابزار از دستور های مختلفی تشکیل شده است که به روش های مختلف قطعه مورد نظرمان را در جای خود تثبیت میکنند.
اولین دستور در این نوار ابزار coincidence constrain نام دارد که برای هم محور کردن دو استوانه به کار میرود ،از این دستور همچنین برای مماس کردن دو سطح هم بکار میرود.
دستور بعدی در این نوار ابزار contact constraint نام دارد که برای قید دادن میان دو سطح بکار میرود. از این دستور زمانی که بخواهیم دو سطح را با هم مماس کنیم استفاده میکنیم.
دستور بعدی در این نوار ابزار offset constraint نام دارد ،زمانی که بخواهیم بین دو قطعه یا سطح فاصله ای قرار دهیم از این دستور استفاده میکنیم ،بطوری که بعد از انتخاب دو سطح پنجره ای باز میشود که در ان میتوانیم فاصله ی بین دو سطح را وارد کنیم.
دستور بعدی در این نوار ابزار angel constraint نام دارد و زمانی استفاده میشود که بخواهیم بین دو سطح یا قطعه زاویه ایجاد کنیم بطوری که بعد از انتخاب دو سطح پنجره ای باز میشود که که میتوانید زاویه بین دو سطح را اعمال کنید.
دستور بعدی در این نوار ابزار fix component نام دارد، زمانی ما نیاز داریم تا قطعاتی که وارد این محیط کرده ایم را در جای خود فیکس کنیم تا از جای خود حرکت نکنند ،به همین منطور از دستور fix component استفاده میکنیم تا قطعه های مورد نطرمان از جای خود حرکت نکنند.
بروزرسانی دستورات اعمالی
زمانی که در این محیط هر تغیری که ایجاد کرده اید نیاز به بروزرسانی محیط دارید تا دستوراتی که اعمال کرده اید در جای خود قرار بگیرند، به همین منطور دستوری در کتیا وجود دارد به نام update که این کار را برایمان انجام میدهد .
البته اگر بخواهید میتوانید این عمل را در تنطیمات غیر فعال کنید تا با هر بار دستوری که اعمال میکنید همان لحظه بروزرسانی شود که بنا بر دلایل بسیاری سعی کنید این کار را انجام ندهید.